ONICO PEPPARMINT WHITE PORTION MED FLUOR

Till Onico Pepparmint med Fluor har vi tillsatt fluor, som är ett naturligt förekommande ämne.

Vad är effekten av fluor?

Fluor stärker tandytan dvs. emalj och dentin och minskar därmed risken för karies. Onico Pepparmint med Fluor ger under normalt användande en långvarig förhöjning av fluoridhalten i munnen.

Fördelar med fluor i Onico Pepparmint med Fluor?

Även låga fluorhalter som i Onico Pepparmint med Fluor kan förväntas ha en kariesskyddande effekt. Vid användning av Onico blir tiden med förhöjd fluoridhalt i munnen lång om man byter prilla varje eller varannan timma.

Vilken dos fluor får jag av Onico Pepparmint med Fluor?

Vid normalt bruk frisätts ungefär 30 % av fluoriden i prillan i munhålan, vilket är 0,06 mg fluor, då varje prilla innehåller 0,2 mg fluorid. Om man använder en hel dosa per dag (24 prillor) frisätts således ca 1,5 mg fluor (24×0,06). Detta kan jämföras med den mängd fluor man som vuxen får i sig via livsmedel och kranvatten, som är i storleksordningen 1-1,5 mg/dag beroende på vattnets fluorhalt. Vissa livsmedel innehåller lite mer fluor än andra, t.ex. te och vissa mineralvatten.1,5 mg fluor (alltså innehållet i en hel dosa) är samma mängd som uppnås genom den rekommenderade dagliga användningen av exempelvis fluorsugtabletter eller fluortuggummi.

Vad är det för fluor i Onico Pepparmint med Fluor?

I Onico Pepparmint med Fluor har det tillsatts exakt samma ämne som används i de flesta fluorsköljvätskor, fluortandkrämer, fluortuggummi och fluorsugtabletter, nämligen natriumfluorid (NaF). Halten natriumfluorid i produkten är 440 ppm (parts per million), vilket motsvarar 200 ppm fluoridjoner eller 0,2 mg fluorid per prilla.

Är Onico Pepparmint med Fluor ett komplement eller ersättning till annan tandvård?

Det är viktigt att poängtera att Onico Pepparmint med Fluor inte ersätter tandborstning med fluortandkräm, fluorsköljvätskor och fluortabletter, utan skall ses som ett komplement.

VÅRA PRODUKTER. NY DESIGN

Nikotinfritt

När du tar en Onico känner du igen den sköna känslan du är van vid.

Onico ger dig 100% känsla utan att innehålla varken nikotin eller tobak. Så när du vill varva eller minska ditt tobaks- och nikotinintag — ta en Onico.

Läs mer om nikotinfritt

FAQ

Vad innehåller Onico?

Hur nyttigt är det att ha växtfibrer under läppen?

Innehåller Onico socker?

Läs alla frågor och svar på vår FAQ-sida

onico_nikotinfritt_snusalternativ_instagramtavling
22 Apr

Vad är 100% känsla för dig?

Vi har en vinnare! Här har vi vinnaren i Onico Instagram-tävlingen #100procentkänslavinter. Vi på Onico vill tacka alla som ställt upp i vinterns instagramtävling med era fantastiska bilder. Tillsammans med Jon Olsson så har vi stött och blött men till slut enats om vår favorit. Den här bilden fångade verkligen oss. En ögonblicksbild som förmedlar […]

Onico-Nikotinfritt-JonOlsson.-Are
11 Apr

Onico och Jon Olsson Invitational 2013

Jon Olsson Invitational (JOI Big Air) är tävlingen där de bästa åkarna är med och satsar allt. Onico är så klart stolt samarbetspartner till JOI Big Air.

onico_dostricket-nioktinfitt_snusalternativ2
11 Apr

Dostricket

Dostrick bygger minst lika mycket, om inte mer, på artisteri, som på skicklighet. Här får du tips och råd på hur du optimerar din dosa och lär dig grunderna i dostrick med Marcus.

Kontakta onico
 Ja, jag är över 18 år och ni får använda mina kontaktuppgifter i marknadsundersökningssyfte. De uppgifter vi sparar är: namn, e-postadress och frågekategori. Syftet är att vi gärna kontaktar dig i framtiden för en eventuell marknadsundersökning. Läs vår sekretesspolicy för mer information.