ONICO FAQ

Vad innehåller Onico?

Onico är en nikotinfri produkt. Innehåller vatten, växtfibrer, fuktighetsbevarande medel, salter, salmiak, surhetsreglerande medel och aromtillsatser. Alla tillsatser är livsmedelsgodkända. Onico klassas som ett livsmedel med beteckningen ”växtfiberbaserade portionsprillor”.

 

Innehåller Onico socker? 

Onico är en nikotinfri produkt och innehåller mycket låga halter socker, som finns naturligt i växtfibrer. Däremot innehåller Onico inte något tillsatt socker. Sockerhalten (sackaros eller sukros) är mindre än 0.1 % i Onico produkterna. Många livsmedel innehåller fibrer. Bröd är ofta fiberberikat och fibrer finns naturligt i till exempel äpple, potatis, sockerbetor, alla fyra sädesslag och rotfrukter.

 

Kan jag använda Onico när jag är gravid?

Onico är en nikotinfri produkt, innehåller inte tobak eller nikotin och bör därför inte ha någon effekt på fostret.

Onico innehåller växtfibrer, salter, salmiak, fuktighetsbevarande medel och aromtillsatser. Alla tillsatser är livsmedelsgodkända. Onico klassas som ett livsmedel med beteckningen ”växtfiberbaserade portionsprillor”.

 

Kan Onico ge hål i tänderna?

Karies uppkommer genom angrepp av syror som bildas av bakterier som bryter ned kolhydrater i födan. Dessa syrabildande bakterier finns naturligt i munnen. Onico har mycket lågt innehåll av kolhydrater (stärkelse och sockerarter), vilket gör att syrabildningen runt prillan blir mycket låg. Dessutom har Onico basisk pH-nivå, vilket hjälper till att motverka syraattacken mot rotytorn.

 

Fräter Onico på tänder och tandköttet som vanligt snus?

Idag bygger Onico på växtfiber och är noga kontrollerat för att inte orsaka problem för tänderna. Vissa minns fortfarande att när Onico lanserades 2006 innehöll produkten bland annat majsstärkelse, vilket visade sig kunna påverka tandhälsan negativt. Idag finns ingen majsstärkelse i produkten.

 

Hur nyttigt är det att ha växtfibrer under läppen?

Fibrerna som ingår i den nikotinfria produkten Onico är livsmedelsgodkända. Man kan därför utgå ifrån att de inte är onyttiga. (Fibrer har när de äts i lagom mängd en gynnsam effekt för matsmältningen. Men det är inte applicerbart på Onico då portionsprillorna inte är avsedda att förtäras.)

 

Är det skadligt att svälja Onico?

Man bör naturligtvis inte svälja produkten. Om detta ändå skulle hända passerar prillan ut ”den naturliga vägen”. Det finns inga ämnen i Onico som är farliga i passagen genom kroppen.

 

VÅRA PRODUKTER. NY DESIGN

Nikotinfritt

När du tar en Onico känner du igen den sköna känslan du är van vid.

Onico ger dig 100% känsla utan att innehålla varken nikotin eller tobak. Så när du vill varva eller minska ditt tobaks- och nikotinintag — ta en Onico.

Läs mer om nikotinfritt

FAQ

Vad innehåller Onico?

Hur nyttigt är det att ha växtfibrer under läppen?

Innehåller Onico socker?

Läs alla frågor och svar på vår FAQ-sida

Onicos nya reklamfilm

Onico Pepparmint Fluor

Onico Summer Tour 2013

summer_tour_end_Onico_nikotinfritt

Reklamfilm

Onico

Kontakta onico
 Ja, jag är över 18 år och ni får använda mina kontaktuppgifter i marknadsundersökningssyfte. De uppgifter vi sparar är: namn, e-postadress och frågekategori. Syftet är att vi gärna kontaktar dig i framtiden för en eventuell marknadsundersökning. Läs vår sekretesspolicy för mer information.